top of page
Search
Writer's pictureArticle Send

ULUSLARARASI LÜBNAN ÜNİVERSİTESİ VE İKSAD ARASINDA ORTAKLIK VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Updated: May 23, 2023

İki taraf imzalanan protokol kapsamında, Science Arab- Science MENA platformlarını Lübnan üzerinden başlatmayı kararlaştırdı


Arap ülkelerini yakından tanımak, işbirliklerini derinleştirmek, bölgenin sunduğu fırsatları en verimli şekilde değerlendirilebilen toplumların ortak paydada buluşturmak için yola çıktığımız girişimlerimiz 2019'dan bu yana meyvelerini vermeye başlamıştır. Bugun Arap dünyasına açılan kapı olarak örnek ülke olan Lübnan ve onun öncü kuruluşlarıyla tahsis edilen ilişkilerimiz üst seviyelere taşınmıştır. Başta iki kurumun etkileşimi ile başlayan serüvenimiz bugünlerde Lübnan'daki 7 üniversite ve araştırma merkezleriyle işbirliği protokolleri imzalanmıştır. Bu protokollerin sonucunda oluşturulacak Science Arab - Science MENA platformlarını Lübnan üzerinden yapmayı kararlaştırmış bulunuyoruz. Arap dünyasında coğrafi olarak ta önemli bir yere sahip, barındırdığı farklı etnik gruplar farklı dinler ve farklı mezheplerle kültürel bir zenginliği yansıtan ve bu farklı grupların bir arada barış içinde yaşadığı örnek bir ülke olması sebebiyle Lübnan Arap dünyasına açılan en modern kapı diyebiliriz. Bir taraftan Fransa ve Avrupa Birliği ile ilişkilerinin iyi olması diğer taraftan da Arapça konuşuyor olmaları sebebiyle Arap Dünyası ile iletişimlerinin iyi olması Lübnan'ı cazip hale getiriyor. ScienceArab oluşumu ile Lübnan'da başlayan bu oluşum diğer Arap ülkelerini de içerisine alacak şekilde devam edecektir. Lübnan'daki üniversiteler Arap dünyasındaki üniversitelerle bir çatı altında toplamayı düşünmekteyiz. Bu üniversitelerle yenilikçi projeler, ortak bilimsel makale yazımı, ortak kitapların basımı, imkanlar dahilinde değişim programları, medya, teknoloji, gençlik, çocuk, kadın gibi konuları kapsayan çok sayıda programla Lübnan ve Arap dünyasına hizmet etmeyi planlıyoruz.



Science Arab - Science MENA platformları


İki komşu ülke olarak bilimsel gelişim çatısı altında, Uluslararası Lübnan Üniversitesi ile bir araya gelerek yeni bir akademik dostluk hikayesi oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.


İKSAD'ın önemli misyonlarından biri olan bilim dünyasında komşu ülkeler arası köprü olma vazifesiyle; akademik işbirlikleri geliştirmek, projeler, programlar oluşturmak, bölgenin ihtiyaçlarını desteklemek, uluslararası kongreler düzenleme, bölgenin bilim insanlarını uluslararası alana taşımaya ve toplumları teknolojik dönüştürmeye yönelik yeni platformlar kurmak ve daha nice çalışma için bir aradayız.


Bugün imzalanan protokol kapsamında, Science Arab-Science MENA platformlarını Lübnan üzerinden başlatmayı kararlaştırdık.


Kültürel zenginliği desteklemek, dil sorununa çözüm önerileri geliştirerek uygulamaya geçmek, kolaylaştırıcı olmak ve bilimin ışığında çatı bir oluşum sağlamak adına; gençleri çocukları, kadınları ve akademisyenleri bu topraklarda da destekleyeceğiz.


Teknoloji, medya, bilimsel makale yazımı, ortak kültürel eserlerin basımı ve daha bir çok farklı çalışmada yenilikçi haberleri sizlerle de paylaşacağız.




Comments


bottom of page